facebook

Воду потрібно пити навіть взимку: розповіли, яка її добова норма

Жодна клітина тіла не може функціонувати без води. Якщо людина не буде відновлювати водний баланс, то це призведе до зменшення об’єму крові. Про те, чому важливо пити воду та з яких продуктів ми її отримуємо – читайте нижче.

Щодня ми втрачаємо велику кількість води через сечу, піт та повітря з наших легень. А нестача води в організмі призводить до низького кров’яного тиску, розповідає Катерина Шкодзік, зазначає 24 канал з посиланням на Flo.

Скільки можна прожити без води

Кров складається на 90% з води, тому через її нестачу в організмі людина перестає пітніти. Відповідно температура тіла починає зростати.

Здорова людина може прожити без води приблизно тиждень в прохолодну погоду. Але в багатьох випадках – це 3-4 дні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Надмірна спека та сильні фізичні навантаження призводять до того, що тіло втрачає до 1,5 літра рідини за годину. А без відновлення водного балансу людина може загинути протягом декількох годин.

Основні симптоми зневоднення

Дегідратація відбувається, коли наші клітини та органи споживають більше рідини, ніж приймає наше тіло.

Ознаки зневоднення: надмірне відчуття спраги; сухість у роті; слабкість; запаморочення; сеча темно-жовтого кольору.

Почніть пити більше води, щоб відновити баланс і зберегти здоров’я.

Скільки води потрібно пити на день

У кожної людини своя норма добового споживання води. Це залежить від статі, віку, ваги, загального стану здоров’я, харчування та умов праці.

Існують ще інші фактори, які збільшують потребу в рідині: спека; фізична активність; хвороба (блювота, діарея, запор, лихоманка); годування груддю.

Які овочі та фрукти містять багато води

Не забувайте включати все, що ви п’єте і їсте, у щоденне споживання води. Деякі фрукти та овочі майже повністю складаються з води: огірок (96,7%); селера, салат, редька (95%); помідор, зелений перець (94%); цвітна капуста, кавун, полуниця, шпинат (92%); броколі, грейпфрут, дитяча морква (91%); ожина (88%); ананас, апельсин (87%); малина, чорниця (85%).

Вчені та лікарі сходяться на думці, що більшість здорових людей можуть підтримувати баланс рідини в організмі не слідуючи жорсткій рекомендації, а тільки тоді, коли відчувають спрагу.

Чому потрібно пити багато води навіть взимку

Коли холодно, тіло використовує більше енергії, щоб зігрітись, і таким чином втрачає більше рідини. При низькій температурі нирки виводять рідину з організму швидше, ніж зазвичай.

Тому, щоб не було зневоднення, варто пити не менше 2 літрів води.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...