facebook

Папа Римський оголосив про рік відпущення гріхів для всіх, хто покається

Папа Римський Франциск оголосив про спеціальну індульгенцію у зв’язку з пандемією для тих, хто покається протягом року — з 8 грудня 2020-го по 8 грудня 2021-го.

Як повідомляє Vatican News, про це папа Франциск оголосив 8 грудня у декреті, яким встановлюється спеціальний рік, присвячений святому Йосипу, з нагоди 150-річчя проголошення святого покровителем Вселенської церкви.

Так, протягом вказаного періоду віряни матимуть можливість присвятити себе “молитві і добрим справам, щоб отримати за допомогою святого Йосипа — голови небесної родини Назарета — розраду і полегшення від серйозних людських і соціальних лих, які захопили сучасний світ сьогодні”. У Ватикані вважають, що дар індульгенцій “принесе велику користь для досконалого досягнення призначеної мети”

Повна індульгенція надається вірянам за звичайних умов: сповідь, причастя і молитва за наміри папи Римського. Крім того, у Ватикані радять проявляти милосердя, а повне відпущення гріхів також поширюється на хворих, людей похилого віку, які помирають і всіх тих, хто з поважних причин не може покинути свої будинки.

Під час своєї проповіді з нагоди свята Непорочного зачаття Діви Марії, яке відзначається католицькою церквою 8 грудня, понтифік також закликав дотримуватися всіх норм і правил, що встановлюються владою для недопущення поширення коронавірусу. Він пояснив, що саме з метою недопущення великих зборів було вирішено відмовитися від його традиційної поїздки на площу для покладання вінка до статуї Богоматері. Тому папа зробив це вранці, поки на вулицях міста нікого не було.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...