facebook

В Україні посилили штрафи за маски на підборідді: суми чималі

В Україні за допуск відвідувачів без маски чи респіратора до громадських місць під час дії карантину штрафуватимуть на суму від 3 400 до 5 100 гривень. Відповідний законопроєкт у четвер, 17 грудня, підтримав 241 депутат Верховної Ради, йдеться на сайті ВР.

Парламентарії закріпили штрафи, проголосувавши за внесення змін до закону “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”. “Встановлюються фінансові санкції до підприємств, підприємців, установ, організацій за пропуск, допуск особи в громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот”, − йдеться у законопроєкті. Штрафи також передбачені за невжиття заходів щодо людини, яка перебуває без маски чи респіратора у громадському місці.

Зазначається, що складати постанови про накладення штрафів та застосування фінансових санкцій уповноважені “посадові особи територіальних органів центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення”. Нагадаємо, в Україні введення штрафів за відсутність масок у громадських місцях і транспорті підтримують понад 75% людей. Також більшість українців виступає за покарання кафе, ресторанів і клубів, які працюють, порушуючи карантин.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...