facebook

У МОЗ розкрили плани щодо карантину в Україні

Станом на початок лютого в Україні немає червоних зон епідемічної небезпеки. Міністерство охорони здоров’я планує винести на засідання Кабінету міністрів постанову про відновлення адаптивного карантину в Україні.

Пише – джерело.

Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу 2 лютого і уточнив, що станом на початок цього місяця в Україні немає червоних зон епідемічної небезпеки щодо поширення коронавірусної хвороби COVID-19. “Відповідно до нашої стратегії, ми хочемо перейти до адаптивного карантину. Зараз ми зробили розрахунки – і найближчим часом винесемо на засідання Кабінету міністрів цю постанову”, – сказав Степанов.

“Це результат нашої спільної діяльності щодо боротьби з “ковідом”: у нас на сьогоднішній день за тими показниками, які були, немає жодної адміністративно-територіальної одиниці, яка була в червоній зоні”, – додав глава МОЗ.

Степанов уточнив, що за минулий тиждень в Україні виявили 27,157 тис. хворих на COVID-19, а за перший тиждень грудня було виявлено 89,322 тис. заражених. “Кількість госпіталізованих скоротилася на 10 тисяч, кількість виявлених – утричі”, – розповів міністр. Степанов також зазначив, що за рівнем смертності на 1 млн осіб Україна перебуває на 34-му місці серед країн Європи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...