facebook

Мінфін: треба змінити підхід до формування заробітної плати вчителів

Ми неодноразово порушували питання перед МОН: треба змінити підхід до формування заробітної плати. Оклад має становити основну її частину. Щоб ані директор закладу, ані управління освіти не могло вирішувати: платити надбавку, чи ні. У такому разі молодий учитель отримуватиме більше ніж зараз.

Передає – джерело.

Про це повідомив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев в інтерв’ю газеті «Сучасна освіта України». «Рішення про цільову субвенцію молодим учителям, як на мене, не вирішувало питання комплексної підтримки цієї категорії педагогів.

Адже, відверто скажемо, одноразова виплата у 9-10 тисяч гривень не стане стимулом для молодої людини пов’язати життя зі школою. Надання цих коштів не вирішить проблему низької зарплати педагога-початківця. Отже, дискусії щодо зміни підходу до фінансування роботи учителя тривають», ‒ наголосив заступник Міністра фінансів. За його словами, Мінфін формує середньостроковий прогноз бюджету на наступні роки.

«Ми надіслали міністерствам запити. Кожне з них має напрацювати стратегії й цілі, як саме діяти упродовж наступних трьох років. І ми дискутуватимемо про можливе збільшення фінансування й ефективність використання наявних коштів. Але «першу скрипку» повинно грати профільне міністерство», ‒ впевнений Роман Єрмоличев. Він зауважив, що не треба думати, що держава просто заощаджує кошти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Ми надаємо суттєві ресурси для підтримки шкіл. За останні роки спрямовано близько 10 млрд капітальних видатків. У держбюджеті на 2021 рік відповідні видатки навіть збільшено: виділили кошти і на програми «Спроможна школа для кращих результатів», і на Нову українську школу, й інші програми. Навіть в умовах пандемії держава розуміє, що освіта є базовою основою розвитку країни.

Однак мусимо ці кошти використовувати ефективно. Тому вкрай важливо здійснювати системний аналіз», ‒ переконаний заступник Міністра фінансів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...