facebook

Дві семикласниці у Боярці випили по 40 таблеток “Дротаверину”

У місті Боярка, що на Київщині, дві учениці 7 класу однієї з місцевих шкіл отруїлися невідомими речовинами, внаслідок чого одна дитина померла.

Як згодом повідомила поліція Київщини, дівчатка випили по 40 таблеток препарату «Дротаверин», внаслідок чого одна з них померла.

Інцидент трапився у вівторок, 16 лютого, в місцевому академічному ліцеї «Гармонія».

«Медики, які прибули на місце події констатували смерть 13-річної дівчини, її 12-річну подругу доправили до медичного закладу», – повідомили поліцейські.

Наразі поліція встановила провізорів, які зізналися у тому, що продали лікарський препарат дітям.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Враховуючи те, що препарат «Дротаверин» є аналогом препарату «НО-ШПА» та відпускається без рецепту слідчі невідкладно направили листи до Держлікслужби України щодо законності продажу лікарських препаратів дітям та до Департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації щодо попередження таких порушень у майбутньому», – йдеться у повідомленні поліції.

У відомстві також зазначили, що життю госпіталізованої дитини зараз нічого не загрожує. На місці події працюють кіберполіцейські, ювенальні поліцейські та слідчі.

Водночас, як інформує «Громадське» з посиланням на поліцію, діти вживали таблетки після перегляду відео у популярній соцмережі TikTok.

«Вони надивилися відео в TikTok на кшталт: «Випий 40 таблеток і подивись, що буде»», – вважають у поліції.

У прес-службі Київської ОДА зазначили, що навчальний заклад підпорядковується Боярській територіальній громаді Фастівського району. Профільні служби проводять термінове розслідування цього випадку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...