facebook

На Прикарпатті розгортають карантинні блокпости і запроваджують особливий режим

На Прикарпатті розгортають карантинні блокпости і запроваджують особливий режим

На Прикарпатті через зростання захворюваності на COVID-19 розгортають карантинні блокпости і запроваджують особливий режим в’їзду та виїзду з області. Стан здоров’я подорожуючих піддаватимуть моніторингу і, в разі потреби, доправлятимуть у медзаклади. Про це йдеться у протоколі позачергового засідання Івано-Франківської регіональної комісії ТЕБ і НС від 19 лютого, пише УНН.

“Утворити на в’їздах та виїздах з окремих населених пунктів області карантинні пункти (пости) для обмеження поширення коронавірусної хвороби COVID-19. Встановити особливий режим в’їзду і виїзду з окремих населених пунктів області громадян і транспортних засобів, організувати моніторинг стану здоров’я подорожуючих шляхом безконтактного вимірювання температури, а в разі виявлення ознак захворювання – спрямувати їх до закладу охорони здоров’я”, – йдеться у протоколі засідання позачергової регіональної комісії ТЕБ і НС.

Зазначається, що на території області працюватимуть 16 карантинних пунктів, з яких 5 – у цілодобовому режимі:

в Івано-Франківську – на автошляху Н-10;
на автошляху Н-09 біля ресторану “Лелеч”;
у селі Черніїв;
у Надвірнянському районі блокпости виставляють у селищі Делятин та у селі Яблуниця на дорозі Н-09.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З 22 до 28 лютого в Івано-Франківській області через різке зростання кількості хворих на COVID-19 запроваджують посилений режим карантину — не працюватимуть розважальні заклади, ресторани, кав’ярні, заборонені масові заходи, садочки і початкова школа будуть відкриті, а старшокласники навчатимуться дистанційно. Гірськолижні курорти приймають відвідувачів.

Комісія з надзвичайних ситуації не ухвалила рішення закрити область для в’їзду.

В Україні на Прикарпатті, вперше розгорнуть тимчасовий госпіталь для лікування хворих COVID-19. Більшість лікарень Івано-Франківської області, які повинні приймати COVID-хворих, переповнені. На Прикарпатті необхідно додатково розгорнути ще близько 600 ліжко-місць та забезпечити їх киснем і кваліфікованим медичним персоналом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...