facebook

За указом Путіна українці більше не можуть володіти землею в Криму

Від 20 березня, в анексованому Криму набув чинності указ президента Росії Володимира Путіна про заборону володіти землею іноземним громадянам.

Указ Путін підписав рік тому, 20 березня 2020 року.

Згідно з документом, обмеження ввели в 19 з 25 муніципальних утвореннях, зокрема в Євпаторії, Керчі, Ялті, Судаку. Винятки — землі в Сімферополі, Джанкої, Красноперекопську, Білогірському, Червоногвардійському та Першотравневому районах.

Згідно з даними «УНІАН», станом на квітень 2020 року понад 11 тисяч таких ділянок у Криму належали українцям.

Якщо українці не передали права на землю у встановлені терміни, таке майно за рішенням суду окупаційна влада вилучатиме. Отриману суму від продажу чужої землі росіяни передаватимуть державі або міській владі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відповідь української влади

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко заявив нам, що указ президента РФ є юридично нікчемним і не матиме правових наслідків для України. За його словами, після повернення Криму Україні права законних власників на землю поновлять.

«Заборона володіти землею в більшості районів Криму йде в річищі російської політики утисків, дискримінації та витіснення громадян України з тимчасово окупованого півострова. В найгірших традиціях своїх історичних попередників керівництво Росії фактично продовжує зросійщувати Крим», — заявив він.

Ніколенко також додав, що Росія вкотре нехтує основоположними нормами й принципами права, зокрема й міжнародного. Запевняє, що такі дії не залишаться без належної оцінки міжнародної спільноти.

«Позбавлення українців права власності на земельні ділянки в Криму буде у фокусі уваги Кримської платформи та її інавгураційного саміту цьогоріч», — додав він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...