facebook

Росіянин у ТікТок пояснив своїм землякам, чому Крим – це Україна (відео)

Він нагадав, що згідно 73 статті Конституції України питання про зміну кордонів вирішується тільки всеукраїнським референдумом.

Російський блогер з нікнеймом @primburg простою мовою пояснив своїм землякам, чому Крим – це Україна.

Відповідне відео він опублікував у своєму ТікТок.

17-річний хлопець відразу ж уточнив, що він є громадянином Росії, після чого звернувся до всіх “кремлеботів”.

Він нагадав, що згідно 73 статті Конституції України питання про зміну кордонів вирішується тільки всеукраїнським референдумом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“72 стаття говорить нам, що такий референдум може призначити або парламент, або Президент України, тільки за згодою народу”, – додав він.

“27 лютого 2014 року російський спецназ захопив органи влади Криму. Був порушений Будапештський меморандум”, – підкреслив росіянин, нагадавши, що російським півострів визнали лише Куба, Афганістан, Сирія, Венесуела і ще чотири країни з низьким рівнем життя.

17-річний юнак зазначив, що в окупованому Криму досі немає російських банків, а також популярних брендів – наприклад, Mcdonald’s.

“До цього він був російським, а ще раніше – турецьким. Але Калінінград також був історично німецьким”, – підсумував російський блогер.

Українці в коментарях зраділи адекватній позиції хлопця, який “розуміє справжню ситуацію”.

“Нарешті я знайшов адекватного росіянина”, “Молодець, малий. Ти мудріший за більшу частину росіян”, “Це дуже добре, що ви почали вивчати українські закони”, “Ще є росіяни, не заражені роспропагандою”, – писали в коментарях.

Окупація Криму Росією
Росія окупувала український Крим, ввівши на півострів своїх військових й організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловились за приєднання Криму до РФ.
20 лютого 2014 року Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму.
18 березня 2014 року в Кремлі було підписано так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.
Країни Заходу не визнали анексію Криму і ввели санкції проти Росії.
Україна забезпечувала до 85% потреб півострова в прісній воді через Північно-Кримський канал, який з’єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після окупації Криму Росією в 2014 році постачання води на півострів припинили.
У 2020 році ситуація з водопостачанням у Криму досягла критичного рівня через посуху і обміління водоймищ. У багатьох містах і селах окупаційна влада ввела обмеження на подачу води.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...