facebook

Єрмак розповів, що планують у Зеленського робити з олігархами

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів, що у планах держави – деолігархізація без будь-яких альтернатив.
Про це він повідомив у інтерв’ю виданню Ліга.net.

“Ідея президента Зеленського – ширша, ніж просто будь-які обмеження. Потрібно систематизувати на рівні закону всю роботу держави, яка спрямована на перетворення олігархів у звичайних великих бізнесменів. Є ж таке завдання? Є. Відповідно, повинні бути точно визначені інструменти, умови. Наприклад, що можна вважати критичною концентрацією того чи іншого ресурсу, як повинні діяти державні органи і що повинно бути прописано, щоб їхня робота була більш ефективною і швидкою”, – коментує голова ОП.

Крім цього, Єрмак додав, що союзником деолігархізації є саме наше суспільство:

“Головний сенс – немає і не буде ніякої альтернативи деолігархізації. Текст законопроєкту повинні напрацювати спільно Антимонопольний комітет, представники уряду, Офіс президента, депутати, повинні бути притягнуті й експерти. Зрозуміло, що вся міць старої системи буде спрямована на те, щоб перешкоджати цьому процесу. Але у президента в процесі деолігархізації є набагато потужніший союзник – це саме наше суспільство”.

Андрій Єрмак зазначив, що суть майбутніх нововведень не у прізвищах олігархів, а в напрацюванні системної відповіді та, у результаті, членстві ЄС.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ахметов, Коломойський, Пінчук, Фірташ, Медведчук…і Порошенко, і Жеваго, й інші прізвища ще називаються. Але давайте визначимо, у чому головний сенс? Не в прізвищах. А в тому, що повинна бути системна відповідь. Повинна бути рівність всіх перед законом і судом, не повинно бути привілеїв, економічні відносини повинні бути прозорими. Це дозволить нам перейти до стійкого економічного зростання. Хоча б десять років стійкого економічного зростання – і ми побачимо іншу країну. Це можливо тільки в одному випадку – якщо не буде несправедливих концентрацій ресурсів, якщо будуть працювати антимонопольні інструменти. Україна пройде той самий природний шлях розвитку, який пройшли наші сусіди, вже приєдналися до Європейського Союзу. Ось заради чого все це робиться”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...