facebook

Наша гордість і душа: українські зірки вбралися у вишиванки

Сьогодні, 20 травня, в Україні відзначають День вишиванки. В цей день всі охочі надягають на себе вишиту сорочку або сукню, оздоблену орнаментами та кольорами.

У що вбралися українські зірки в День вишиванки – дивіться на Фактах ICTV.

Телеведучий Олександр Педан сказав, що щорічно радіє в цей день, оскільки бачить, як все більше людей вбираються в вишиванки, і він не виняток.

– Мені здається, що вишиванка підходить кожному. Її круто можна поєднати як з джинсами, так і з піджаком. Це дуже стильно, – наголосив Педан.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також він зазначив, що перший, хто поєднав українську вишиванку зі звичайним одягом – це Іван Франко. Саме в такому вигляді його можна побачити на купюрі 20 грн.

Акторка Ірма Вітовська поділилася фотографією, на якій постала в вишиванці з проекту Вишивка в одязі видатних українців.

– У такій вишиванці сяяла Марія Заньковецька. З Днем вишиванки, – лаконічно підписала фото Ірма.

У яскраве вбрання одягалася і телеведуча Лілія Ребрик. Вона віддала перевагу вишитій сорочці та спідниці в тон візерунку.

Співачка Камалія також поділилася фото, на якому вся її сім’я постала в вишиванках. Сама виконавиця віддала перевагу небесно-блакитній сукні.

– З Днем вишиванки! Нехай життя буде вишите тільки гарними кольорами, – написала артистка.

Виконавиця Ірина Федишин вважає, що вишиванка для українців – це не просто одяг, а душа нашого народу.

– Нехай вишиванки об’єднують і надихають нас на нові звершення та здобутки. Зі святом, – сказала артистка.

Олена розповіла, що в День вишиванки завжди згадує свою прабабусю Шуру, яка добре вишивала хрестиком. Вона поділилася, що в неї вдома висять її картини, проте вишиванки від неї немає, про що вона шкодує.

– Знаю, що якби в мене була така сорочка, в неї був би приблизно такий орнамент, як сьогодні в нас з Володимиром. На Дніпропетровщині, де народилися ми та де колись народилася моя баба Шура, традиційні чорно-червоні вишивки, а крій жіночої сорочки – особливий, з квадратним вирізом – каре. Це наша регіональна вишиваночка родзинка, – написала Олена.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...