facebook

«Образ холопа, а не козака»: Фаріон прокоментувала вишиванку президента, яка викликала обурення у соцмережах

Традиційно у День вишиванки українці фотографуються і викладають фото у соціальних мережах. Зробив це і Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою. Втім, люди у соцмережах обурились, що президент одягнув не вишиванку, а російську косоворотку.

Цю ситуацію в ефрі ток-шоу «Говорить Великий Львів» на телеканалі НТА прокоментували мовознавиця, народний депутат України VII скликання, Ірина Фаріон та етнографиня Роксоляна Шимчук.

«Це яскравий приклад гібридизму. З голови цього чоловіка, яскравого прикладу «совка», ніколи не вивітриться «раша», тому він собі зробив оцю «косоворотку». І манера крою цієї сорочки, цей комірець. Але це дуже класно, що він таким чином виказує свою неукраїнськість, вона для нього ніколи не може бути органічною…це образ холопа, а не козака», – заявила Фаріон.

Крім того, етнографиня Шимчук заявила, що образ Зеленського у цій вишиванці «не підходить ні для цього свята, ні для президента України, ні для українця».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Так, в українській сорочці був присутній крій на бік, але навіть, коли сорочку кроїли на бік, то орнамент був посередині», – розповіла етнограф.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...