facebook

Чергове підвищення пенсій: збільшені виплати отримають 10 млн громадян

У Мінсоцполітики розповіли, ХТО і КОЛИ може очікувати на доплату

В Україні планують поступово збільшувати доходи для мільйонів пенсіонерів. У Міністерстві соцполітики розкрили плани на 2022 рік, зокрема, назвавши дати і категорії одержувачів виплат.

Як зростатиме пенсія у 2022 році
У рамках підготовки проєкту держбюджету на наступний рік Мінсоцполітики опрацьовує різні пропозиції до календаря підвищення пенсій, повідомляють у відомстві.

Зокрема:

з 1 січня 2022 року планують підвищити пенсії людям з інвалідністю з числа ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС;
з 1 березня 2022 року мають провести індексацію страхових пенсій для близько 10 млн пенсіонерів та компенсаційних виплат для пенсіонерів старших 80 років, а також для пенсіонерів віком 75-80 років;
з 1 липня та з 1 грудня 2022-го проведуть перерахунок пенсійних виплат у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб;
з 1 жовтня 2022 року планується перерахунок мінімальної пенсії за віком у зв’язку з прогнозованим підвищенням мінімальної зарплати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наразі в Україні передбачені кілька видів адресних доплат
Наприклад, із квітня 2020-го і по сьогоднішній день пенсіонерам старше 80 років доплачують по 500 грн щомісяця і ці виплати будуть продовжені. У Мінсоцполітики наголошують, що ці заходи дозволили підвищити дохід 1,4 млн українців.

А вже з 1 жовтня 2021 року повинні почати доплачувати пенсіонерам і віком 75-80 років (це підвищення, зауважимо, перенесли з 1 липня).

Крім того, у 2022 році планують почати щомісяця доплачувати людям від 70 до 75 років. Про конкретну дату чи суму поки не йдеться.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...