facebook

В українців відбирають “євробляхи” прямо під час розмитнення: що відбувається

Нещодавно в Україні почали виникати проблеми з розмитненням “євроблях” з трьох країн. Тепер водії зіткнулися з новою проблемою – у них забирають авто на іноземних номерах на штрафмайданчики прямо з митних постів.

Про це власників “євроблях” попередив представник “Авто Євро Сили”, юрист Іван Казачук.

Чому “евробляхи” відбирають?
Казачук зазначає, що останнім часом все частіше він з колегами отримують дзвінки про те, що у людей забирають машини під час розмитнення.

“Це пов’язано з тим, що автомобілі знаходяться в режимі тимчасового ввезення і “верблюди” (ті, хто завіз такі авто) мають штрафи на 170 тисяч гривень або постанови про конфіскацію транспортного засобу. Недосвідчені митні брокери перед заїздом в зону митного контролю не перевіряють такі авто на предмет наявності таких штрафів”, – пояснив юрист.

Українцям на АЗС заливають бензину більше, ніж вміщує бак. Це обман чи норма?
За його словами, перед тим як заганяти автомобіль в зону митного контролю, обов’язково слід перевірити машину по всіх можливих базах: митних, поліцейських, судових, міжнародних тощо.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Потрібно знати, хто і коли завозив авто, через який пункт – останнє теж важливо, оскільки авто з РФ зараз не розмитнюють”, – зазначив експерт.

Також слід пам’ятати, що брокер, який проводить митне оформлення, може не тільки підвести клієнта під солідний штраф (близько 5-6 тис. доларів), але і сам на нього нарватися.

https://youtu.be/TUhxQsghsY4

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...