facebook

Шкарлет заявив, що викладачам платитимуть по 4 тисячі доларів, а вчителям піднімуть зарплату

Міністр освіти Сергій Шкарлет заявив, що зарплати викладачів в Україні можливо підвищити до 4 тисяч доларів, проте отримувати їх зможуть не всі. Водночас зарплати вчителі також піднімуться на 10% цього року, і на стільки ж – наступного року.

Глава Міносвіти зазначив, що коли відбудеться таке підвищення зарплат, то це стане “точкою перезавантаження вищої освіти”.

Які викладачі будуть заробляти 4 тисячі доларів
Сергій Шкарлет розповів, що після запущення “Президентського університету” найкращі викладачі будуть отримувати 4 тисячі доларів. Але така зарплата буде не для всіх.

Підвищення зарплат вчителів
Також міністр освіти зазначив, що в 2021 році повинні провести два підвищення зарплат для педагогів. Так, перше відбулося в січні, тоді оклади виросли на 20%. А друге підвищення проведуть у грудні, воно складе 9%.

Тому за 2021 рік буде підвищення майже на 30%. На 2022 рік очікується підвищення на кінець року – приблизно на 10%,
– заявив Шкарлет.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також очільник МОН запевнив, що кожен вчитель має можливість заробити додатково 20% до окладу. Для цього треба пройти сертифікацію. Так, у 2021 році на сертифікацію подалося 1800 людей.

До слова, середня зарплата вчителів в червні цього року склала 14 158 гривень (приблизно 530 доларів). Це означає, що вона майже зрівнялась з середньою в економіці. Додамо, що середня зарплата вчителів у квітні 2021 року склала 10 859 гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...