facebook

Не зміг діагностувати апендицит: у Львівській області через загибель 23-річного хлопця судитимуть хірурга

Медику загрожує до 2 років позбавлення волі.

У Львівській області судитимуть 38-річного хірурга, який не зміг вчасно діагностувати апендицит у 23-річного пацієнта. Через це хлопець помер від ускладнення.

Про це повідомили в Нацполіції Львівської області.

За даними поліції, 38-річний лікар-хірург недооцінив стан 23-річного пацієнта, який звернувся до медзакладу, не забезпечив належного обстеження, не госпіталізував його та не надав необхідної медичної допомоги, внаслідок чого пацієнт помер від ускладнень.

Лікарю інкримінують ч.1 ст.140 (Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене цією статтею, два роки позбавлення волі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, трагедія сталась у м. Городок Львівської області. Після Великодня 23-річний Ростислав Комнатний поскаржився на гострий біль у животі. Рідні одразу повезли його до лікарні, бо запідозрили апендицит, однак медики до нього навіть не доторкнулися.

Медики виписали знеболювальне, сказали здати аналіз сечі і відправили додому. Однак біль у хлопця не минав. Через день вже з результатом аналізу Ростислава привезли в поліклініку. Там зробили УЗД і рентген, знову не торкаючись живота, виключили апендицит. Через три дні, коли почала темніти шкіра, брат втретє завіз його до лікарні. Хлопця прооперували, він навіть прийшов до тями, але за кілька годин серце зупинися. У довідці про смерть написали “гангренно-виразковий апендицит”.

Тоді чергового хірурга, який першим оглядав пацієнта, на два тижні відсторонили від роботи – відправили у відпустку.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...