facebook

Цукерки викликали дипломатичний скандал між Хорватією та Словенією

Посольство Хорватії у Словенії вирішило розіслати до держустанов цієї країни коробку шоколадних цукерок під назвою “Вітання з Хорватії”, що викликало дипломатичний скандал.

36e1439f7fba4b7562b81da198ab8545

Про це повідомляє 24sata.

“Наше (Хорватії. – Ред.) посольство в Словенії на свята розіслало співробітникам міністерства закордонних справ Словенії, до канцелярії прем’єра Церара і президента Борута Пахора шоколадні цукерки з написом “Вітання з Хорватії”, – йдеться у повідомленні.

У словенському уряді розцінили цей жест як “неприйнятну провокацію”, оскільки на коробці цукерок була зображена карта Хорватії, на якій територія Хорватії включає в себе спірні зі Словенією території.

Як відомо, саме Піранська затока є об’єктом територіальних суперечок між Словенією та Хорватією, що призвело до блокування Словенією вступу Хорватії до ЄС.На малюнку, зображеному на коробці цукерок, кордон Хорватії позначений на середині Піранської затоки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Варто також додати, що обидві країни вирішують справу про делімітацію кордону в Міжнародному арбітражному суді.

У відповідь на такі дії хорватської сторони словенська влада повернула цукерки до посольства Хорватії в пакетах “Я відчуваю Словенію”.

Втім, МЗС Словенії вирішило не відправляти офіційної дипломатичної ноти до Хорватії, щоб уникнути погіршення ситуації у двосторонніх відносинах.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...