facebook

Байден заявив Зеленському про підтримку України перед загрозою з боку РФ

Президент США Джо Байден під час зустрічі з Володимиром Зеленським заявив про готовність підтримувати суверенітет України і її територіальну цілісність «перед обличчям російської агресії».

“Агресія Росії, включно з війною на сході України та захопленням Криму, забрала понад 14 000 життів українців, дестабілізувала Європу та Чорноморський регіон, а також поставила під загрозу глобальний, заснований на правилах порядок. Сполучені Штати не визнають і ніколи не визнають російську спробу анексії Криму та підтверджують повну підтримку міжнародних зусиль, включно з тими, що вживаються в Нормандському форматі, спрямованих на врегулювання конфлікту, розв’язаного Росією на сході України, дипломатичним шляхом на основі міжнародного права, включно зі Статутом ООН”, – повідомляється в спільній заяві України і США, оприлюдненій на сайті Офісу президента.

Зазначається, що США підтримують зусилля України у використанні “Кримської платформи” для зосередження міжнародної уваги і дій на гуманітарних і пов’язаних з безпекою наслідків російської окупації Криму з метою мирного відновлення контролю України над півостровом.

“Разом ми закликаємо Росію виконати зобов’язання з припинення вогню на сході України і по-справжньому брати участь у зусиллях з врегулювання конфлікту для завершення війни”, – йдеться в заяві.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...