facebook

Італія видаватиме ковід-сертифікати щепленим вакцинами, не схваленими ЄС

Люди, щеплені від COVID-19 не схваленою EMA вакциною, можуть зробити бустерний укол мРНК-препаратом від BioNTech/Pfizer або Moderna і потім отримати ковід-сертифікат ЄС, пояснив МОЗ Італії.

Влада Італії видаватиме сертифікати вакцинації від COVID-19 людям, які раніше зробили щеплення від ковіда препаратами, не схваленими Європейським агентством лікарських засобів (EMA), зокрема російським “Супутником V”. Але для отримання сертифікату ці люди повинні спочатку отримати додаткову (бустерну) дозу вакцини на основі технології мРНК – від BioNTech/Pfizer чи Moderna, повідомляє агентство ANSA у п’ятницю, 5 листопада, з посиланням на міністра охорони здоров’я Італії Роберто Сперанца. Бустерний укол необхідно зробити не раніше 28 днів і не пізніше 6 місяців після завершення первинного курсу вакцинації, зазначило італійське відомство.

З 1 липня у 27 країнах Євросоюзу, а також Ісландії, Ліхтенштейні, Норвегії та Швейцарії діють цифрові COVID-сертифікати. Вони поділяються на 3 види – що підтверджують вакцинацію від цього захворювання, негативний тест на наявність коронавірусу SARS-CoV-2 або одужання після перенесеної хвороби.

Єврокомісія 2 серпня визнала сертифікати, видані у Ватикані та Сан-Марино, еквівалентними цифровому COVID-сертифікату Європейського Союзу. Однак це рішення не означає визнання російської вакцини від COVID-19 у Євросоюзі, зазначили в ЄК. Цей препарат вже використовується, зокрема, у Сан-Марино.

ВООЗ відновила процедуру схвалення “Супутника V”

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наприкінці жовтня стало відомо, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) відновила процедуру схвалення супутника V для екстреного застосування. А EMA ухвалить рішення про схвалення цього препарату не раніше за початок 2022 року, оскільки російська сторона досі не подала всі необхідні дані.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...