facebook

“Лікарі знущаються над людьми”: Євген Комаровський зробив шокуючу заяву

В багатьох українських лікарнях склалась дуже несприятлива ситуація. Все через те, що величезна кількість лікарів прописують пацієнтам фуфломіцини для своєї вигоди.

Про це розповів Євген Комаровський у ефірі телеканалу “Україна 24”.
“Ситуація в охороні здоров’я прямо загрожує національній безпеці…величезна кількість лікарів, які тільки називають себе лікарями, продовжують знущатися над людьми. Вони призначають ліки з недоведеною ефективністю, заробляють гроші на продажі неефективних ліків, на відсотках від аптекарів, на кому завгодно. І нічого з цим зробити не вийде до тих пір, поки у нас не буде дуже багатий лікар, який найбільше на світі боїться втратити свою роботу”, – повідомив Комаровський.

Лікар наголосив, що вся проблема у тому, що лікарі не отримують гідної заробітньої плати, вони виживають на відсотки від продажів, або взагалі покидають країну і їдуть за кордон.

“Ми прийдемо до того, що мінімальна зарплата лікаря становить 2000 євро, і ми зрозуміємо, що ми готові вже ці 2000 євро платити, але буде вже нікому. І тоді у нас буде ринок праці, і до нас приїдуть лікарі з Польщі, з Чехії, з Китаю, тому що у всіх освіта однакова…”, – вважає педіатр.

Сьогодні медперсонал в Україні змушений виживати, перетворюючи свої медичні навички в бізнес, вважає Комаровський.
“У нас медсестри виживають коштом того, що вони ходять по домівках і крапельниці ставлять. Це бізнес, розумієте? У нас на кожному другому прийомі кажуть – ой, якісь у вас слабенькі ніжки, вам потрібен масаж”, – розповів про проблему лікар.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...