facebook

У Польщі одразу після затримання загадково помер українець

У місті Скерневиці (Польща) поліція затримала 38-річного українця, який помер з невідомих обставин одразу ж після затримання. Про це УНН повідомляє з посиланням на видання Wirtualna Polska.

Деталі

За інформацією відомства, громадянин України ввечері п’ятниці, 3 грудня, напав на жінку на автобусній зупинці біля магазину Castorama. Наголошується, що він вдарив її палицею і погрожував іншим людям. Перехожі викликали поліцію та скрутили чоловіка.

Зазначається, що поліцейські прибули на місце події приблизно о 17:30, правоохоронці вдягли на чоловіка кайданки та збиралися забрати його до відділку. Проте менш, ніж за хвилину після арешту, чоловік помер.

У поліції запевняють, що не застосовували до затриманого фізичну силу. Його намагалися реанімувати парамедики, але через годину констатували смерть.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Цитата

“Буде проведено розтин, який покаже, чи перебував чоловік під впливом будь-яких заборонених речовин”, — заявили у поліції.

Додамо

Як інформував УНН, за перші 9 місяців 2021 року за кордоном померло щонайменше 3738 українців, про смерть яких відомо дипвідомствам України.

Контекст

2 вересня польське видання Gazeta Wyborcza повідомило про смерть у витверезнику в місті Вроцлаві 25-річного українця Дмитра Никифоренка. За інформацією видання, до хлопця застосували газ, били кулаками і кийками та душили.

Генеральне консульство України в Кракові почало взаємодію із польськими правоохоронцями в контексті розслідування обставин смерті Дмитра Никифоренка.

Україна просить неупередженого і швидкого слідства, притягнення причетних осіб до відповідальності та інформування української сторони щодо смерті 25-річного українця Дмитра Никифоренка після затримання поліцейськими. Зокрема, Україна направила Міністерству закордонних справ Польщі ноту через інцидент.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...