facebook

Хочете засинати менш ніж за 1 хвилину?

Вірте чи ні, проте здатність засинати менш ніж за 1 хвилину має надзвичайно корисний вплив на самопочуття людини. Зокрема, за таких умов стабілізується серцевий ритм та покращується робота всіх внутрішніх органів.

4-krashchyj-son

Стрес, пережитий протягом дня, може викликати проблеми зі сном, тож часто коли настає пора лягати у ліжко, нервове перенапруження не дає змоги заснути швидко.

У такі миті ваш мозок не може розслабитися, адже його переповнюють думки про труднощі у житті та можливі шляхи їх вирішення.

Раптова поява негативних думок та переживань може викликати розлади сну та спричинити появу безсоння.

Якщо ви впізнали себе, вам варто прочитати нашу статтю про спеціальні техніки сну, яка допоможе вам заснути менш ніж за одну хвилину.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Техніка сну “4-7-8”: як навчитись засинати за кілька секунд

Ця методика, розроблена гарвардським професором Ендрю Вейлом, насправді є дуже простою:

  • Дихайте носом протягом 4 секунд, щоб наповнити легені повітрям
  • Затримайте дихання на 7 секунд
  • Повільно дихайте 8 секунд

Повторіть схему протягом декількох разів, і ви одразу помітите її ефективність. Наступного дня ви навіть не зможете пригадати, як виконували останній етап цієї вправи. Ми гарантуємо, що цей метод навчить вас засинати менш ніж за 1 хвилину.

Чому ця методика є настільки ефективною?

micniy-son

Ключ до розгадки лежить саме у тих семи секундах, на які вам потрібно затримати дихання.

А все тому, що під час затримки дихання сповільнюється частота серцебиття, у результаті чого організм заспокоюється, а рівень активності мозку зменшується.

Це означає, що ви повільно почнете розслаблятися. У такому спокійному стані ваш мозок облишать усі негативні думки, і тепер тільки ви будете розпоряджатися своїм тілом.

Розслаблення організму одразу позначиться і на якості сну. Коли наше серцебиття сповільнюється, організм отримує більше кисню, а це є надзвичайно важливим для правильного відпочинку.

Люди, які переживають стрес, дихають неглибоко. Їхнє серцебиття є частим та неритмічним, а отже, тіло не отримує достатню кількість кисню. У результаті вони прокидаються ще більш втомленими, ніж коли лягали спати.

Техніка сну “4-7-8” не лише допоможе вам забути про безсоння, але й покращить якість сну, адже всі ваші м’язи та органи будуть насичені киснем.

Переваги вміння засинати менш ніж за 1 хвилину

1. Ви матимете більш привабливий вигляд

vroda

Стан шкіри напряму залежить від якості сну. Якщо сон буде глибшим та спокійнішим, гормональна система ефективніше працюватиме на відновлення та зміцнення клітин організму.

Для належної роботи вашому організму потрібен відпочинок. Якщо вам важко заснути або ваш сон неглибокий, будьте готові до того, що тіло не відпочиватиме протягом ночі.

2. Ви менше їстимете

Хороший нічний сон зменшує вразливість до стресу протягом дня. Якщо ви навчитесь засинати менш ніж за одну хвилину, вранці ви почуватиметесь сповненими сил та енергії переборювати труднощі.

Постійна напруга змушує людину переїдати. Нам здається, що ми легше сприймемо стресову ситуацію, якщо з’їмо щось смачненьке, проте насправді улюблена їжа дає нам лише короткочасне задоволення. Таке собі замкнуте коло: ми переїдаємо під час стресу, а зайва вага, яка неминуче з’являється у результаті переїдання, знову призводить до появи стресу.

3. Ви краще вчитиметеся

navchannia

Однією з основних функцій мозку є здатність вчитися. З цією метою ми використовуємо цей орган щодня: ми слухаємо новини дорогою на роботу, помічаємо зміни у поведінці друга, читаємо книги.

Для належного виконання цих завдання мозку потрібно щодня отримувати 8 годин відпочинку.

Якщо ми спимо менше або наш сон неякісний, мозкові потрібно напружуватися більше, ніж зазвичай. Його функції з часом будуть виконуватися повільніше, і нам буде важко на чомусь зосередитись та генерувати нові ідеї.

4. Вміння швидко засинати покращить вашу самооцінку

Гарно виспавшись, ви не лише матимете чудовий вигляд, але й відчуватимете приплив енергії протягом всього дня. У результаті ви зможете краще спілкуватися з іншими людьми та вирішувати навіть найскладніші проблеми.

Оскільки ваш мозок отримає належну кількість відпочинку і буде більш активним, підвищиться і ваша здатність вирішувати конфлікти. Надалі такі успіхи сприятимуть підвищенню вашої самооцінки.

Якщо у вас безсоння, радимо не забувати про техніку сну “4-7-8”, бо вона не лише допоможе вам заспокоїтися, але й підвищить вашу здатність досягати поставленої мети та вирішувати проблеми, що не дають вам спати спокійно.

Ви готові застосувати нову методику на практиці?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...