facebook

Лише для екстрених випадків: ВООЗ схвалила ще одну COVID-вакцину — Covovax

Було вирішено, що переваги нової вакцини набагато більші за будь-які ризики.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) схвалила вакцину від коронавірусу Covovax для екстреного використання. Препарат виробляють в Індії за Ліцензією американської компанії Novavax.

Про це повідомила пресслужба ВООЗ.

“Цей перелік (визнаних ВООЗ вакцин – ред.) має на меті розширити доступ, зокрема, країн із низьким рівнем розвитку, 41 з яких досі не змогли вакцинувати навіть 10% свого населення, тоді як 98 країн не досягли 40%”, — сказала доктор Маріангела Сімао, помічник генерального директора ВООЗ з доступу до ліків та продуктів охорони здоров’я.

В організації підкреслюють, що вакцина Covovax була оцінена на основі огляду даних щодо якості, безпеки та ефективності, плану управління ризиками, програмної придатності та інспекцій на місці виробництва, проведених Генеральним контролером з лікарських засобів Індії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Технічна консультативна група, що складається з експертів з усього світу, визначила, що вакцина відповідає стандартам ВООЗ щодо захисту від COVID-19. Було вирішено, що її переваги набагато більші за будь-які ризики. Тому експерти вирішили, що Covovax можна використовувати у всьому світі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...