facebook

“Шквал симптомів та болючі ускладнення, як вірус вражає вакцинованих і невакцинованих”: медики про штам “Омікрон”

“Шквал симптомів та болючі ускладнення, як вірус вражає вакцинованих і невакцинованих”: медики про штам “Омікрон”

Штам “Омікрон” стрімко поширюється світом, вражаючи і тих, хто вже потерпав раніше від цієї недуги, і тих, хто провакцинувався. Науковці спостерігають за пандемією та повідомляють про особливості перебігу хвороби у різних груп населення.

Як інформує “Molbuk”, науковці порівняли статистику госпіталізацій серед вакцинованих і невакцинованих пацієнтів з COVID-штамом “Омікрон”.

Дані опублікував Центр з контролю та профілактики захворювань США (CDC). Так, відповідні дані зібрали в системі COVID-NET із понад 250 закладів невідкладної допомоги у 14 штатах.

Якими були результати

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зокрема, невакциновані люди віком 50 – 64 років потрапляли в лікарню у 46 разів частіше, ніж ті, хто отримав три дози вакцини.

До того ж госпіталізацій було у 52 рази більше серед нещеплених людей віком 65+.Також вчені знайшли різницю між показниками госпіталізації серед вакцинованих 2 дозами й зовсім не вакцинованих людей у різних вікових групах.

Загалом зафіксували:

у 16 разів більше серед невакцинованих дорослих віком від 18 років;у 8 разів більше серед невакцинованих підлітків віком 12 – 17 років;

у 12 разів більше серед нещеплених дорослих до 49 років;

у 18 разів більше у невакцинованих дорослих віком 50 – 64 років;

у 18 разів більше серед невакцинованих дорослих віком 65+.За словами дослідників, повна вакцинація у поєднанні з бустерним щепленням забезпечує 98% захисту від потрапляння у лікарню з “Омікроном”.

Тому науковці закликають усіх людей вакцинуватися від коронавірусу.Зазначимо, що новий штам має менший інкубаційний період, що в середньому триває три доби. Але ризик повторного зараження “Омікроном” вп’ятеро вищий, ніж у “Дельти”.

Основні симптоми штаму “Омікрон”:

нежить;

головний біль;

лихоманка;

втома;

чхання;

біль у горлі;

кашель;

хриплий голос;

озноб чи тремтіння;

втрата нюху або смаку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...