facebook

Історія 15-річного Андрія, який вижив після нападу російських військ на Чернігів

Хлопець отримує все необхідне лікування, мріє про швидке одужання та мир з перемогою. А ще мріє стати великим музикантом і хвилюється, аби його мрія збулася, бо внаслідок вибухівки, Андрій має проблеми із слухом.

Про це пишуть на сторінці Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит у Facebook.
У свої 15 років Андрій разом із друзями у Чернігові створив власний музичний гурт «Опозиція» та випустив перший альбом. Він сам пише тексти пісень, грає на гітарі і мріє стати великим музикантом. Колись. Бо сьогодні війна внесла у його життя дуже важкі корективи.
24 лютого батько хлопчика Анатолій вирішив у цілях безпеки вивезти сім’ю у заміський будинок у селі Іванівка. 5 березня саме в це село зайшли російські війська, які почали стріляти по житлових будинках. Окупанти зайшли і в дім Анатолія, де у підвалі ховалася його дружина з сином Андрієм. Лише на наступний день сім’ї разом із сусідами дозволили виїхати із села.
Проїхавши не багато, автомобіль підірвався на вибухівці. Мама Андрія із сусідами загинула на місці. Діти отримали важкі поранення, проте врятувалися.
«У мене були пошкоджені кінцівки і було дуже холодно. Я повз дорогою і добрався до якоїсь хатини. Лежав на підлозі і кричав про допомогу. Пам’ятаю, що прийшли хлопці з тероборони і винесли мене у простирадлі», – згадує Андрій.
Хлопця доставили до чернігівської лікарні із переломом ключиці та вибуховим переломом п’яти. Його прооперували і стабілізували, але через те, що у госпіталі немає світла, води та тепла, Анатолій змушений був забрати сина додому та 5 днів виходжувати самостійно.
«Я йому власноруч робив перев’язки та давав антибіотики. Але син не встає на ноги, у місті йде постійний обстріл і фізично бігати у підвал немає змоги, тому на 6-й день ми вирішили їхати до львівського Охматдиту», – розповідає Анатолій.
Вранці, 17 березня Анатолій разом із сином приїхали до Львівської Обласної Дитячої Клінічної Лікарні Охматдит.
Хлопець отримує все необхідне лікування, мріє про швидке одужання та мир з перемогою. А ще мріє стати великим музикантом і хвилюється, аби його мрія збулася, бо внаслідок вибухівки, Андрій має проблеми із слухом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...