facebook

Як захистити свої персональні дані від злому — у Держспецзв’язку дали поради українцям

Перш за все слід змінити всі паролі та встановити антивірус на всіх пристроях.

Держспецзв’язку оприлюднили поради для українців, як захистити свої персональну інформацію та особисті повідомлення від злому російськими кіберзлочинцями.

Як зазначають у Держспецзв’язку, війна Росії проти України триває, зокрема, і на інформаційному фронті. Російська кіберагресія вже щонайменше два місяці завдає шкоди державним сайтам України через атаки різних видів.

Через те, що українська система кібербезпеки їм активно протистоїть, жертвами атак можуть стати всі громадяни.

Тому фпхівці Держспецзв’язку підготували 7 простих порад для українців:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Замініть паролі у соцмережах, банківських акаунтах та на всіх сайтах, де може бути ваша персональна інформація. Радимо використовувати складні паролі, що складаються із літер та символів. Це мають бути складні набори, щонайменше 10 знаків.
Налаштуйте двоетапну перевірку при вході у ваш акаунт-соцмережі. Це убезпечить вас від спроби злому акаунту, адже ви отримаєте смс-повідомлення, у якому вас попросять підтвердити вхід в акаунт.
Встановіть антивірус та системно перевіряйте ваш пристрій на наявність загроз, що можуть зашкодити вашим даним.
Зробіть резервні копії важливих документів на окремих пристроях або захищених хмарних сховищах. Злочинці часто шифрують дані на зламаних пристроях без змоги відновлення.
Використовуйте легальне програмне забезпечення. Російські віруси нині часто поширюються через “піратське” програмне забезпечення.
Оновіть застосунки у своєму смартфоні та програмне забезпечення на компʼютері. Це потрібно, адже розробники постійно працюють над покращенням своїх безпекових протоколів.
Не вірте фейкам! Особливо у соцмережах – їх зараз багато, і їхня мета – не тільки посіяти паніку, а й дестабілізувати ситуацію в нашій країні.
Нагадаємо, ввечері 17 березня низка сайтів українських центральних та регіональних медіа зазнали кібервтручання в роботу. На головних сторінках було розміщено російський прапор та георгіївську стрічку.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...