facebook

Суд арештував активи російського олігарха Фрідмана в “Альфа-банку” на понад 12 млрд грн

Міхаіл Фрідман і підконтрольні йому бізнесмени планували вивести кошти з-під можливих санкцій та інших примусових заходів.

Про арешт активів російського олігарха Міхаіла Фрідмана в “Альфа-банку” на понад 12,4 млрд гривень повідомила Генпрокурорка України Ірина Венедіктова.

Вона зазначила, що арештовані кошти – це цінні папери кіпрських компаній афілійованих із бізнесменом, які були на рахунках в банку.

“Раніше також за клопотанням прокурорів Офісу Генпрокурора були арештовані 469 млн гривень коштів з рахунків у “Альфа-банку”, які вже готувались до виведення в Росію. При цьому з легалізацією особливо не «заморочувались». Наприклад, оформили удаваний правочин, за яким за космічну суму придбали фірму з копійчаним статутним капіталом”, — додала генпрокурорка.

Вона уточнила, що рух коштів у російському напрямку почався за кілька тижнів до повномасштабної війни і активізувався з початком вторгнення 24 лютого. Фрідман і підконтрольні йому бізнесмени використали банк та кіпрські компанії, щоб вивести кошти з-під можливих санкцій та інших примусових заходів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Однак були впіймані за руку під час легалізації активів на 1,1 млрд прокуратурою, БЕБ та ДСР Нацполу у взаємодії із Держфінмоніторингом, Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку та Державною податковою службою України”, — підсумувала Венедіктова.

Нагадаємо, Міхаіл Фрідман – один з найбагатших росіян. Сам олігарх родом зі Львова.

Російський Forbes оцінює його статки 15,5 млрд доларів. Також Фрідмана вважають 11-м у списку найбагатших мешканців Британії.

Окрім цього, Фрідман – власник “Альфа банку”, проти якого, як писало “Діло”, США ввели санкції.

В Україні бізнесмен фінансує Leopolis Jazz Fest (Альфа Джаз Фест), що проходить у Львові.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...