facebook

Український військовий під обстрілами врятував життя 16 поранених побратимів

Згодом за цей вчинок молодшого сержанта нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня.
Молодший сержант ЗСУ Ігор врятував життя 16 бійців, під обстрілами евакуювавши поранених побратимів з поля бою. Про це розповіли у Міністерстві оборони.

Уперше Ігор приєднався до лав ЗСУ в 2015 році, отримавши повістку. Після року служби він без вагань підписав контракт і до 2020-го виконував завдання в складі одного з інженерних підрозділів. Після закінчення контракту чоловік повернувся до цивільного життя. Так тривало до повномасштабного вторгнення росіян.

“Коли вранці 24 лютого мій телефон почали обривати друзі, спочатку подумав, що вони надумали мене розіграти. Але потім увімкнув телевізор і побачив звернення президента. Зрозумів: вони не жартують. Стан шоку поволі перейшов в усвідомлення того, що я не зможу залишатися осторонь, коли на мою державу посягає ворог”, – згадує воїн.

Під час виконання завдань на східному напрямку підрозділ Ігоря потрапив під потужний обстріл окупантів. Тоді багато побратимів зазнали поранень, але оскільки вогонь не вщухав, медики не могли дістатися до бійців упродовж кількох годин.

“Чекати більше не можна було. Командир повернувся до мене й запитав: “Ну що, вивеземо людей?”. Я ні хвилини не вагався – одразу погодився й завів машину. То було звичайне цивільне авто й усіх одразу забрати не вдалося, тож довелося робити декілька ходок під вогнем противника. Але, як то кажуть, ризикуємо меншим задля більшого”, – додає Ігор.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тоді він вивіз із-під обстрілів 16 людей, серед яких були не лише побратими з його підрозділу, а й тероборонці, які виконували завдання неподалік.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...