facebook

Українцям пояснили, що робити, коли закінчилась відстрочка від призову

Мобілізацію в Україні продовжили з 5 години 30 хвилин 23 серпня 2022 року строком на 90 діб, тобто до 21 листопада 2022 року. Про це інформує пресслужба Мінекономіки. Нещодавно Realist.online розповідав про те, скільки триватиме мобілізація та хто під неї не потрапить.

Крім того, як зазначили в Мінекономіки, рішення про продовження відстрочки на строк до двох місяців може бути ухвалене лише один раз.

“Йдеться про відстрочки, надані рішеннями Міністерства економіки в березні – квітні, термін дії яких спливає у вересні – жовтні цього року. Рішення щодо продовження відстрочки на строк до двох місяців може бути прийнято Мінекономіки лише один раз”, – повідомляють у Мінекономіки.

Тож військовозобов’язаним українцям слід пам’ятати, що коли цей термін минув, призовнику може прийти повістка для проходження військової служби.

Якщо в цей час комісія військкомату визнає чоловіка тимчасово непридатним або підтвердить, що він потребує лікування, він зможе отримати додаткове відстрочення на 6 місяців. Після неї він має знову пройти військово-лікарську комісію, щоб з’ясувати, чи придатний до служби.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Це означає, що силовики відловлюють призовників на вулицях, вдома, у будь-якому місці міста та притягують до військкомату. Там для “галочки” вони проходять медогляд, вирушають до призовної комісії, яка приймає рішення про призов без урахування захворювання, і одразу чоловіків відправляють на збірний пункт.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...