facebook

На рахунки Європейського банку надійшли кошти на сховище для ЧАЕС, – Семерак

На рахунки Європейського банку реконструкції та розвитку надійшли додатково зібрані 25 квітня кошти від країн-донорів для завершення будівництва сховища для відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2), у тому числі 1,4 млн євро від України.

chornobyl_aes_shovyshche_palyvo_52709185_epa

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив міністр екології і природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак за підсумками робочої зустрічі з директором Департаменту ЄБРР ядерної безпеки «Україна-Європейський банк реконструкції та розвитку» Вінсом Новаком.

«Отримали чудову новину – на рахунок ЄБРР поступили додатково зібрані 25 квітня цього року кошти країнами-донорами для завершення будівництва сховища для відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2), у тому числі 1,4 млн євро від України», – зазначив Семерак.

Він очікує, що 22 липня під час чергового засідання Асамблеї донорів ЄБРР в Лондоні питання співпраці з Україною буде продовжено.

Нагадаємо, введення у експлуатацію СВЯП-2 очікується у 2017 році. До кінця 2016 року будівництво об’єкту буде завершене, фахівці проведуть перший етап випробувань.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Будівництво СВЯП-2 фінансується з рахунку ядерної безпеки Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Об’єкт СВЯП-2 призначений для прийому, підготовки до зберігання і безпосередньо зберігання відпрацьованих тепловиділяючих збірок (ВТВЗ) і відпрацьованих додаткових поглиначів (ВДП), які накопичено на Чорнобильській АЕС.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...