facebook

Сприяв перекиданню техніки до Криму: СБУ оголосила підозру міністру транспорту рф

Служба безпеки України, яка викрила в Миколаєві російських агентів, повідомила про підозру міністру транспорту рф, за сприяння якого до Криму перекинули майже 300 одиниць ворожої бронетехніки. Про це інформує пресслужба СБУ.

За результатами слідчо-оперативних дій повідомлено про підозру міністру транспорту російської федерації Віталію Савельєву, який брав участь у підготовці та проведенні збройної агресії проти України.

Як встановили працівники СБУ, за сприяння високопосадовця міноборони країни-агресора відбувалось переміщення військової техніки, особового складу і озброєння окупантів до кордонів нашої держави, а також до захоплених регіонів України. Переправляли ворожі колони за допомогою залізничного транспорту через територію тимчасово окупованого Криму.

Задокументовано, що у період з 26 березня 2021 року до 4 вересня цього року савєльєв забезпечив перекидання до захопленого півострова майже 300 одиниць ворожої бронетехніки. Серед них російські танки, БТРи, БМП і автоцистерни з сотнями тонн пального. Саме цю техніку окупанти застосували на початку повномасштабного вторгнення, зокрема в боях у Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях.

Для переміщення військових ешелонів було задіяно понад 250 вагонів. З цією метою глава мінтрансу рф видав відповідний наказ підпорядкованим підрозділам компанії “российские железные дороги” і так званого “федерального государственного унитарного предприятия Республики Крым “Крымская железная дорога”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки підозрюють савєльєва за такими статтями Кримінального кодексу України:

ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни);
ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).
Санкції передбачають покарання до 15 років ув’язнення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...