facebook

“Небачений снігопад накриє скоро ці області, вражаюча гроза заллє вулиці для морозу”: синоптики попередили про погоду

Синоптики попередили, що невпинно наближається зима, а це означає, що погода лише погіршуватиметься. Варто готуватися і до холодних дощів, і до снігопадів, що накриють Україну.

Як інформує “Главред”, погода в Україні взимку буде дуже контрастною. Народний синоптик Володимир Деркач дав прогноз на найближчі три місяці.

На початку листопада температура повітря буде ще відносно комфортною – очікується навіть пару теплих днів. А ось в кінці осені відбудеться плавний перехід від “зрілої” осені до пізньої.

“Десь з середини цього періоду прийде похолодання, почнуться дощі, іноді з переходом в мокрий сніг, температура знизиться – особливо вночі.

Вона продовжить знижуватися і на початку другої декади листопада. Погода ніби проведе репетицію холодів, попереджаючи, що зима не за горами”, – зазначив синоптик.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, в кінці місяця ненадовго повернеться тепло, очікується суха погода з комфортною температурою, а останні десять днів осені знову варто очікувати похолодання.

“Спочатку ми відчуємо його вночі, а через день-два вже і вдень. На Волині можливі морози, в деяких регіонах вони будуть сильнішими, після чого опади посиляться.

В основному слід очікувати сніг або мокрий сніг, це залежить від області. Так що листопад в перспективі можна назвати репетицією зими”, – підкреслив Деркач.

Така ж погода збережеться і на початку грудня.

Мінусових температур вдень буде не так багато, а ночі очікуються досить прохолодними.

“Така погода протримається майже до кінця першої декади, а потім температура дещо підвищиться. Тоді можливі дощі”, – каже народний синоптик.

Істотне похолодання слід очікувати в середині грудня, особливо відчутно це буде вночі. Однак менш ніж через тиждень настане відлига.

“До середини останньої декади значно потеплішає. Але все ж зима візьме гору в цьому протистоянні, піде сніг, знову похолодає, в кінці року настане період суцільного мінуса. Не дуже великого, але постійного”, – резюмував Володимир Деркач.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...