facebook

За місяць українські чиновники «погоріли» на хабарях на суму 1,5 млн грн

Працівники правоохоронних органів за місяць затримали 38 хабарників – чиновників різних ланок органів виконавчої влади. Понад 1,5 мільйона гривень одержали службовці від громадян за вирішення питань, які входять до їх компетенції.

102542

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

«Найбільш гучні затримання: старший прокурор Херсонської місцевої прокуратури, який одержав 25 тисяч доларів за закриття кримінального провадження, голова однієї з РДА на Полтавщині – 23 тисячі доларів за надання в оренду приміщень колишнього дитячого садка та школи, у Кіровоградській області мер міста – 2 тисячі доларів США за виділення двох земельних ділянок, а працівник суду на Львівщині – 2 тисячі доларів США за прийняття судового рішення», – зазначили у ДЗЕ.

До речі, наголосили там, хабарі вимагають та одержують не тільки чиновники. Викладачі – за хороші оцінки, складання іспитів, медичні працівники – за фіктивні лікарняні листи, проведення пологів, оформлення групи інвалідності.

Даний вид правопорушення має більш завуальований характер, аніж кілька років тому. Сьогодні все частіше для своєї злочинної діяльності посадовці використовують посередників, банківські рахунки, відкриті на підставних осіб, надання послуг різного характеру тощо.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Поліція закликає громадян разом протидіяти корупції.

«Тож, якщо у Вас або Ваших знайомих вимагають неправомірну вигоду, не зволікайте, звертайтесь до Департаменту захисту економіки Національної поліції України», – резюмували у департаменті.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...