facebook

“Насуваються масові звільнення українців, втриматися вдасться лише на цих професіях”: експерти про ринок праці

Величезна кількість українців під час війни втратила роботу, а дехто взагалі став незатребуваним зі своєю спеціальністю на ринку праці. Ситуацію продовжуватиме погіршуватися, однак експерти кажуть, що вже у 2023 році можливі і зміни. Вже зараз підприємства пристосовуються до нових реалій, а коли війна закінчиться, то на ринку праці з’явиться підвищений попит на низку фахівців.

Як інформує “biz.today.ua”, експерт із працевлаштування Валентина Бардадим розповіла, які професії будуть найбільш затребувані після завершення війни, і кому платитимуть високі зарплати.

В першу чергу вже зараз, а після війни, тим більше, будуть затребувані професії, пов’язані з критичною інфраструктурою, та посади у сфері виробництва.

Також експерт наголосила, що важливим напрямком для розвитку після війни має стати оборонна промисловість. У цій сфері шукатимуть роботу не лише чоловіки, а й жінки.

Далі у переліку затребуваних вакансій будуть посади у сфері сільського господарства, яке після закінчення війни вимагатиме відновлення. Доведеться оновлювати дорожнє будівництво та залізниці. Для цього також потрібні будуть руки

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Збільшиться попит і на медичних працівників, оскільки стрес, який відчувають багато людей, зокрема діти, позначиться на здоров’ї в майбутньому. Професія психолога вже досить популярна на сьогоднішній день. Фахівців не вистачає. Тому якщо ви хочете здобути нову професію, то можна задуматися про психологію та психотерапію. Тим більше, що це високооплачувані спеціальності, якщо ви гарний фахівець.

Затребуваними після закінчення війни будуть усі будівельні спеціальності. Інженери, проектувальники, архітектори, дизайнери, будівельники мостів, а також представники робочих спеціальностей (маляри, штукатури, облицювальники) знайдуть собі роботу в Україні, і зможуть отримувати за свою працю хороші гроші.

Енергетики демонструють свою сміливість та професіоналізм щодня у сьогоднішніх реаліях. Ця професія з ризиком для життя, але без цих людей українці просто не вижили б. У сфері енергетики на країну чекає прорив, і фахівці в цій галузі будуть особливо затребувані та фінансово заохочені.

Інженери, науковці та розробники у сфері оборонної промисловості також будуть престижними професіями. Після закінчення війни буде дуже багато державних замовлень, і будуть потрібні приватні компанії, які зможуть якісно виконувати їх.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...