facebook

Росія може здійснювати масовані ракетні удари по Україні кожні два-три тижні – Черник

Наразі Росія щомісяця виготовляє до 40 ракет.

Ракетний потенціал Росії вичерпується, проте окупанти почали застосовувати ракети інших типів.

Про це в ефірі телемарафону розповів військовий експерт Петро Черник.

“Попри те, що стратегічний неядерний потенціал Російської Федерації таки доволі сильно понижений, вони використали до 80%, подекуди, до 90% усіх ракет, які мали на початок цієї війни, а це у межах 7 тисяч усіх класів, від Х-101 до “Точки У”, але, на жаль, ті самі Х-101 і “Калібри” росіяни можуть виготовляти до 40 ракет на місяць. Отже видихати нам не доводиться, у проміжку від двох до трьох тижнів вони такий боєкомплект можуть накопичувати, і Україна далі загрожують ракетні обстріли”, – попередив експерт.

Військовий експерт також зазначив, що росіяни перевели ракети С-300 і С-400 “Тріумф” у режим “поверхня-поверхня”, а ці ракети, особливо “Тріумф”, є певні модифікації, можуть завдавати ударів навіть до 380 км.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Це доволі високошвидкісна ракета, деякі її комплектації мають швидкість до 9000 км/год. І якщо ціль, яку атакують росіяни, розташована на відстані до 200 км, то ракета перебуває у повітрі трохи більше, ніж 1 хв, і її важко перехопити. Запас ракет С-300 у Росії майже 7 тисяч, вони все це почали використовувати. Але це все є ознакою того, що будувати повноцінні ракети, як от Х-22, вони вже ніколи не зможуть. Тобто з одного боку ракетний потенціал вичерпується, але з іншого боку противник готовий йти до кінця і застосовувати проти нас абсолютно усі арсенали, котрі у нього є”, – резюмував Петро Черник.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...