facebook

Під ударом Дніпро та Полтава: новий наступ Росії може розпочатися з несподіваного напрямку

Росія активно готується розпочати ще один наступ на Україну. За інформацією української розвідки атака може трапитися в лютому-березні 2023 року. Однак, під удар ризикують потрапити не Київщина та Волинь, а зовсім інші регіони.

Такої думки дотримується екскерівник Сухопутних військ Польщі Вальдемар Скшипчак, передає Центр журналістських розслідувань.

За словами військового експерта, росіяни відновлюють війська зосереджені на території Воронежу, Брянська та Курська. Зокрема, 300 тисяч мобілізованих росіян проходять підготовку та тренування.

Путін планує перейти до так званої стратегії малих кроків і тому його метою буде захоплення Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та частини Харківщини.

«Я вважаю, що Росія може вдарити по Україні з цього напрямку, рухатися звідти в південному напрямку, на захід від Харкова, вздовж річки Ворскла, що впадає в Дніпро. За цього сценарію під ударом опиняються – Полтава та Дніпро. Вони можуть спробувати з’єднати свої сили з цього напрямку з тими, які нині воюють на сході в районі Бахмута й Соледара», – розповів польський генерал.
Нагадаємо, Росія може повторити наступ на річницю повномасштабного вторгнення. Останній ривок Росії може трапитися вже найближчими місяцями. Однак, Україна щодня готується до можливих атак ворога.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...