facebook

Оновили правила повторного в’їзду др Польщі для українців: які тепер умови

Важливим під час в’їзду до Польщі є електронний документ diia.pl.

Українським біженцям під час повторного перетину кордону з Польщею необхідно пред’являти diia.pl., щоб не втратити статус UKR. Утім, це можливо лише, якщо поїздка на Батьківщину тривала менше 30 днів, у разі перевищення цього терміну – статус втрачається автоматично.

Про це повідомили у Посольстві України у Польщі.

“Щоб уникнути втрати статусу PESEL UKR у зв’язку з виїздом з території Польщі на термін, менший за 30 днів, іноземець, який повертається до Польщі, повинен повідомити співробітника Прикордонної служби, який здійснює паспортний контроль, про намір в’їхати у зв’язку з використанням права тимчасового захисту в Польщі та щоразу показувати електронний документ diia.pl (навіть якщо іноземець їде на роботу до Польщі чи з іншою метою, але при цьому він користуватиметься захистом у Польщі)”, – сказано в повідомленні.

У Посольстві наголосили, якщо біженець повертається до Польщі і не показує на кордоні diia.pl або не каже, що хоче скористатися відповідною спецуставою, особа може втратити пільги. Причина в тому, що дані іноземця не будуть включені до реєстрів, на основі яких надається статус PESEL UKR, і який пов’язаний з численними соціальними правами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Детально про нову фінансову допомогу, яку надають українцям у Польщі, читайте тут.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...