facebook

“Менший брат помер на моїх очах”: історія 17-річної Ані, яка тікала від окупації

Хлопчика рік тому розстріляли російські окупанти в Київській області.

Цей усміхнений хлопчик на фото – Влад Магдик, якому назавжди залишилося 12 років. Рік тому, 9 березня 2022 року, його розстріляли російські окупанти в Київській області. Хлопчик помер в автівці на очах у своєї сім’ї.

В окупованому на той момент селі Раківка Бучанського району вони їхали до родичів, щоб забрати їх та разом втекти від окупації. Але не встигли – дорогу перетнули озброєні російські військові на бронетранспортерах.

Play Video
Рік потому після трагедії історію наважилася розповісти старша сестра загиблого Влада Аня. 17-річна дівчина згадала події страшного дня.

Менший брат помер на моїх очах
У той момент кожен, хто сидів в автівці відчув страх, розгубленість та бажання втекти від реальності, згадує дівчина.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Але коли пролунав постріл я відчула реальність своїм тілом, а Влад не відчув, бо одразу помер. Мій менший брат помер на моїх очах, але я тоді цього ще не усвідомлювала, бо відчула, що мені важко дихати. Спочатку побачила кров на собі, а потім побачила Влада, який нібито просто злякався та сховався, поклавши голову до низу. Я йому сказала: “Владік, вставай”. Він не відгукувався. Потім просто вигукувала його ім’я, але у відповідь нічого. Далі момент, коли я бачу на ньому кров. І розумію, що вона не моя”.

Коли сім’я повернулася назад додому, до Гаврилівки, тато сказав, що Влада більше немає. “У той момент я дуже захотіла жити, – розповідає дівчинка, – і моя мрія здійснилася”.

“Я зараз жива, дихаю, ходжу, плачу, сміюся. Але хлопчик, якому було всього 12 років цього більше не зможе”, – каже Аня.

“Подумайте, я вам розповіла про випадок зi своєї родини. А скільки таких родин по всій Україні! Скільки дітей, не відчувши смак життя, покинули цей світ, через те, що “нас прийшли спасти”! Від несправедливості я інколи хочу кричати…” – розповідає Аня.

 

Росія вбила 464 дитини в Україні
Станом на 9 березня 2023 року, за даними Офісу Генерального прокурора, російська армія вбила 464 дитини в Україні, ще понад 931 дитина отримала поранення. 356 маленьких українців вважаються зниклими безвісти. Щонайменше 16 226 дітей були депортовані до Росії. Ці цифри не остаточні, оскільки немає точних даних з місць ведення бойових дій та з окупованих Росією територій.

Сестра загиблого Аня Магдик закликає українців поширювати її історію та інші страшні злочини росіян в Україні.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...