facebook

Що загрожує українцям, які під час війни втекли за кордон

В Україні воєнний стан і загальну мобілізацію продовжили до 20 травня. Проте деякі чоловіки намагаються уникнути потрапляння до лав ЗСУ, тому намагаються виїхати за кордон незаконно, пише 24 канал.

Після повернення в Україну деяких чоловіків 18 – 60 років можуть притягнути до відповідальності. За ухиляння від мобілізації втікачам може загрожувати як адміністративна справа, так і кримінальна. Про це повідомляє 24 Канал. Відповідальність за незаконний виїзд за кордон регламентують Кримінальний Кодекс та Кодекс України про адміністративні порушення.

Яке покарання може чекати українців-втікачів
Після повномасштабного вторгнення Росії багато чоловіків не повернулися в Україну. Люди призовного віку обрали лишитися за кордоном. Для такої категорії чоловіків не передбачено жорсткого покарання.

Військовозобов’язаних після повернення в Україну можуть притягнути лише до адміністративної відповідальності. У такому випадку їм доведеться сплатити штраф у розмірі від 3,4 тисячі до 5,1 тисячі гривень. Проте, якщо чоловік перетнув кордон нелегально, то сума штрафу може вирости до 8,5 тисячі гривень.

До кримінальної відповідальності можуть притягнути лише тих військовозобов’язаних, які нелегально втекли з країни після отримання підписаної повістки. У такому випадку ухилянту може загрожувати від 3 до 5 років ув’язнення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...