facebook

Генерал Сирський назвав 5 причин для утримання Бахмута

Бої за Бахмут мають важливе значення не лише для росіян, а й для ЗСУ, адже утримання міста не дозволяє ворогу збільшувати лінію фронту.

Про це в інтерв’ю Інтерфаксу повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

“Бої за Бахмут мають важливе значення не лише для ворога, а й для нас. Адже протягом кількох місяців на цьому напрямку ми стримуємо наступ ворога і не даємо йому збільшувати фронт. Окрім того, ми завдаємо ворогу значних втрат – знищуємо їхні найпрофесійніші підрозділи, озброєння та військову техніку”, – наголосив Сирський.

За його словами, подальше утримання Бахмута має важливе значення для української оборони з кількох причин:

місто є важливим вузлом оборони, утримання якого забезпечує стійкість оборони угруповання військ в цілому;
Бахмут є вдало розміщеною природною фортецею, яка оточена річками та розміщена на пагорбах, що сприяє веденню оборони;
також захисту міста сприяє наявність багатоповерхової забудови та розвинена інфраструктура на лівому березі річки Бахмутовка, де ведуть оборону наші війська;
бій щодо оволодіння містом є специфічним видом бойових дій, який потребує особливих навичок та створює труднощі для військ, які вели наступ в умовах лісостепу;
Бахмут є частиною Костянтинівсько-Краматорської агломерації, утримання якої виключає вихід противника у фланг та тил угруповань наших військ на Лисичанському та Донецькому напрямках.
Водночас за словами Сирського, для ворога Бахмут залишається об’єктом зосередження основних зусиль з-поміж усіх інших напрямків. Адже для росії схід України — це єдина ділянка фронту, де вона з початком “великого наступу” досягла хоч якогось прогресу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“План “завоювати Україну за три дні” трансформувався у дев’ятимісячні спроби довкола невеликого міста. Після низки поразок на півночі та півдні України керівництву росії необхідно продемонструвати хоча б найменший успіх в окупації Донбасу. Не оволодівши ним, окупанти не зможуть розвивати наступ в напрямку Краматорська та Сіверська. Тому російська пропаганда подає бої за Бахмут як другу “битву за Сталінград”, – зазначив командувач, додавши, що для досягнення своїх цілей росія не пошкодує ані людських, ані матеріальних ресурсів.

Сирський також нагадав, що зараз найзапекліші бої тривають в районі міст Бахмут та Авдіївка на Донеччині. Ворог не полишає спроб оточити та захопити ці населені пункти, незважаючи на колосальні втрати у живій силі та техніці. Також противник проявляє активність на Кремінському напрямку, намагаючись витіснити українські війська з Серебрянського лісництва південніше Кремінної, тим самим створити сприятливі умови для розвитку наступу в напрямку Лимана.

Військові частини ОТУ “Лиман” відбивають атаки противника, завдають йому суттєвих втрат. На Лиманському напрямку Сили оборони не дають ворогу просуватись. Для підсилення оборонних спроможностей Сили оборони тут перегрупували війська та дообладнали фортифікаційні споруди, зазначив Сирський.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...