facebook

У дисертації ректора ТНПУ Богдана Буяка знайшли плагіат на 400 сторінках

На думку дослідників, в докторській дисертації з філософії дуже багато фрагментів з робіт інших вчених та навіть студентів

Колишня співробітниця Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка Ірина Чайка звинуватила у викрадені тексту з робіт інших науковців та навіть рефератів студентів для своєї докторського дисертації ректора університету Богдана Буяка. Пізніше факт плагіату підтвердила і координаторка антиплагіатної платформи ініціативи «Дисергейт» Світлана Благодєтєлєва-Вовк. На звинувачення ректор вишу наразі не відповідає.

Колишня директорка університетської бібліотеки Ірина Чайка знайшла у докторській дисертації з філософії Богдана Буяка ознаки плагіату на 400 сторінках. Зі своїми підозрами вона звернулася до судового експерта, – повідомляє у своїй програмі відомий журналіст-розслідувач Ілля Лукаш. Судовий експерт Сергій Петренко ретельно вивчив дисертацію і оформив свій висновок у порівняльній таблиці на 90 сторінках, де, на його думку, чітко видно збіги між роботою ректора вишу і працями інших науковців та студентів, які були написані раніше.

Аналізувала роботу ректора також і координаторка антиплагіатної платформи ініціативи «Дисергейт» Світлана Благодєтєлєва-Вовк.

«У дисертації є запозичений текст з контрольної роботи, з рефератів студентів, є тексти з підручників. Це говорить про рівень роботи, адже це списування не у якихось світочей наукових», – розповіла Світлана Благодєтєлєва-Вовк.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У висновку судовий експерт теж порівняв роботи студентів інших вузів, зокрема з Дніпра, та вишу Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна», які були написані раніше, і знайшов збіги з дисертацією Богдана Буяка. Окрім того, Світлана Благодєтєлєва-Вовк зазначила, що докторська робота ректора не несе ніякого наукового змісту, адже в ній не має доданих нових знань.

Додамо, що Богдан Буяк став доктором філософських наук у 2013 році. У інтерв’ю журналісту-розслідувачу ректор зазначив, що в 2012 році його робота була перевірена усіма антиплагіатними програмами і тоді збіг тексту становив 5 %.

ВИСНОВОК ЕКСПЕРТА

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...