facebook

Скандал через російську мову в школі Дніпра: як покарали директорку та вчительку

У Дніпрі в школі №126 спалахнув скандал через спілкування російською мовою. У профільному комітеті вчительці та директорці виписали догани.

Джерело:

“Радіо свобода”

Вчителька спілкувалася з учнями російською мовою – мати учениці зробила їй зауваження. Після цього, за словами жінки, її дитину почали цькувати однокласники, а її саму – видалили з батьківського чату.

У профільному управлінні перевірили, чи дотримується школа мовного законодавства

Начальниця відділу освітньої діяльності управління освіти департаменту гуманітарної політики міськради Дніпра Людмила Кошман заявила, що після звернення мами учениці до школи №126 здійснили комісійний виїзд. Проте у підсумку директорка та вчителька отримала догану за недотримання мовного законодавства.

Ми приїхали під час освітнього процесу, розмовляли з керівником, із заступниками директора, вчителями, подивилися сам освітній процес. Ми могли зайти в кабінети, де вчитель поводив урок, і могли послухати, що вчитель і якою мовою говорить, як спілкуються з дітьми. Заходили по черзі до різних вчителів. Відвідали уроки, переглянули документи закладу. А тоді вже було комісійно вирішено винести догану керівникові закладу за невиконання мовного законодавства,
– сказала Кошман.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що передувало

Донька дніпрянки Олени Юхимчук навчається одразу у двох школах: за кордоном, де вони з матір’ю перебувають в евакуації та дистанційно в Дніпрі.
13 квітня в її доньки мав розпочатися дистанційний урок з математики в українській школі. Жінка була поруч з дитиною й почула, як вчителька говорила до учнів російською. Тож мама дівчинки вирішила зробити зауваження, що вчителька порушує законодавство.
Після її зауваження, говорить жінка, їх з донькою вимкнули з конференції. Потім, за словами Олени, розпочався булінг щодо її доньки: шантаж оцінками та висміювання дитини однокласниками й з боку їхніх батьків. А вчителька видалила матір дівчинки з батьківського чату.
Жінка повідомила директорці школи – як дзвінком, так і письмово, на офіційний мейл закладу. Після її повідомлення там провели педраду й засідання комісії щодо цькування дитини. Ці заходи мати вважає формальними. Також вона подала звернення до мовного омбудсмена України та заяву до Національної поліції України.
Комісія склала протокол, де зазначено, що ситуація, яка виникла між учасниками навчального процесу, кваліфікована як конфлікт. Проте факт булінгу учениці вони не підтвердили.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...