facebook

Лісовий зробив заяву про скорочення кількості та осучаснення предметів у школах

Недавно очільник Міносвіти Оксен Лісовий заявив, що кількість предметів у школах варто було б зменшити. Українці активно відгукнулися та влаштували дискусію щодо цього.

Джерело:

Lb.ua

На сьогодні МОН переглядає низку дисциплін, які можна скоротити і зробити стислими курсами. Про це заявив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Лісовий зробив заяву про скорочення кількості дисциплін у школах

Міністр перш за все акцентував, що варто залишити весь той спектр знань, які дитина має отримати. Також наголосив на важливості осучаснення предметів, зокрема праці. Цьому предметові варто надати новий сенс.

При цьому, на думку Лісового, через уроки праці дітей можна долучити до вирішення суспільних проблем. Зокрема, спрямувати зусилля на допомогу військовим та переселенцям, які втратили дім, безпритульних тварин.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Можна робити дуже багато сенсових хороших речей, які формують у людини громадянську відповідальність. Ти працюєш для когось і насолоджуєшся результатом,
– заявив міністр.

Що відомо про скорочення кількості предметів у школі
Міністр освіти Оксен Лісовий зробив заяву про скорочення кількості предметів у школах.
На його думку, кількість предметів у школах треба зменшити. Загалом вона має бути раціональною.
При цьому очільник МОН вважає, що не треба кількість предметів у школах збільшувати.
Так, МОН зараз займатиметься оптимізацією навчальних програм. Зокрема, чиновники вивчатимуть шкільне навантаження на дітей.
Українці, до слова, активно відгукнулися на пропозицію міністра та у коментарях до його поста на фейсбуці висловили свої думки. При цьому розповіли про закордонний досвід навчання їхніх дітей у різних країнах.
Очільник МОН Оксен Лісовий згодом заявив, що ключові навчальні дисципліни, які зараз вивчають у в школі, не скорочуватимуть. Причому як природничі, так і гуманітарні.
Зараз в Україні триває активне обговорення щодо кількості предметів у школах. Також МОН вивчає питання навчального навантаження на учнів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...