Надрукувати школу: у Львові за допомогою 3D-принтеру зводять навчальний заклад, який буде єдиним таким на весь світ

3D-принтер зводить лише стіни, цей етап фінансує французький гуманітарний фонд.

У Львові зводять шкільний корпус за допомогою 3D-принтера. Цю технологію для будівництва навчального закладу в Україні використовують вперше. Фінансує проєкт французький гуманітарний фонд, сам принтер привезли з Данії. Корпус, розрахований на сотню учнів, спорудять за два тижні. Відтак будівельний друк планують застосовувати у відбудові України, адже це дешевше і швидше, йдеться в ТСН.

3D принтер шар за шаром друкує стіни майбутньої школи з використанням суміші на основі цементу. “Ми планували почати друк у жовтні, але була масована ракетна атака на Україну, тож ми витримали паузу і розпочали тепер”, – розповідає засновник гуманітарного фонду Жан-Крістоф Боні.

Тут буде новий корпус вже діючої школи, яка затісна для усіх дітей. Тому зводять приміщення для початкових класів, у ньому навчатиметься близько ста учнів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Новий корпус площею 500 м/кв буде найбільшим навчальним закладом у світі, який зведуть за допомогою друку. Керівник фонду розповідає про переваги цієї технології. “Це на 20% дешевше і в десять разів швидше. Є потреба зараз швидких процесів, щоб відбудовувати країну”, – каже Жан.

Робити триватимуть два тижні, кажуть будівельники. Розробник технології 3D-друку данська компанія використовує її близько п’яти років. Будівлі таким способом уже звели в одинадцяти країнах. “Ми віримо, що це технологія майбутнього, вона дозволяє будувати швидше і краще без архітектурних обмежень також ми знімаємо велику кількість важкої ручної праці, будинок споруджує робот”, – пояснює засновник підрядної компанії Міккель Бріч.

Після школи планують збудувати міст на Херсонщині, кажуть розробники принтера, а також навчатимуть українських колег, у яких попереду відновлення інфраструктури країни, зруйнованої російськими атаками.

3D-принтер зводить лише стіни, цей етап фінансує французький гуманітарний фонд. Внутрішні роботи та підведення комунікацій проводитиме уже місто. Навчальний корпус планують відкрити наступного року.

Саша

Recent Posts

Пенсіонери не стримують радість: їм призначили подвійні доплати – коли прийдуть гроші

Подробиці Пенсіонерам призначили подвійні доплати В Україні буде проведено перерахунок пенсій заднім числом. Працюючим пенсіонерам,…

7 хв. ago

Повістки за кордоном: чи будуть вони роздаватися чоловікам у консульствах?

У Верховній Раді дали остаточну відповідь Новий закон про мобілізацію, який набуде чинності найближчої суботи,…

47 хв. ago

Арктичний холод пре в Україну: в яких областях варто очікувати на заморозки

Сьогодні, 14 травня, в Україні похолодало, у деяких регіонах із заморозками. Про це повідомляє Український…

3 години ago

9-бальний шторм не відступає: в Україні сильно затягується магнітна буря

В Україні вирує неймовірно сильна магнітна буря, потужність якої досягла максимально можливого бала. Україну накрила…

5 години ago

Як виглядає жруга лінія оборони фортифікаційних споруд на Харківщині

На кадрах друга лінія оборони фортифікаційних споруд на Харківщині, яка знаходиться на більш безпечній відстані…

5 години ago

Хлопці без оновленого військового квитка не зможуть вступити на навчання

Йдеться про участь у вступній кампанії до вишів Військовозобов'язаних не прийматимуть до вишів у разі…

7 години ago