facebook

У США пропонують допомогти Україні замороженими активами РФ

Ініціатори законопроєкту вважають, що за спричинені війною в Україні руйнування повинна заплатити Росія ті її диктатор Володимир Путін.

У четвер, 15 червня, у Конгресі США представили законопроєкт, який дозволить використовувати заморожені активи Росії для допомоги Україні.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Комітету з питань міжнародних відносин Сенату США.

Один із ініціаторів законопроєкту сенатор США від Республіканської партії Шелдон Вайтхаус заявив, що для відновлення економіки України будуть потрібні сотні мільярдів доларів, і за спричинені війною руйнування повинна заплатити Росія ті її диктатор Володимир Путін.

Зазначається, що закон має дозволити надати додаткову допомогу Україні з використанням активів, заарештованих у Центрального банку Російської Федерації та інших суверенних активів РФ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Після року, коли Росія веде повномасштабну війну проти України, російські суверенні активи на суму понад 300 мільярдів доларів залишаються замороженими по всьому світу”, – додав ще один ініціатор законопроєкту сенатор США Джим Ріш.

Проєктом закону передбачено:

надати президенту повноваження конфіскувати російські суверенні активи, які заморозили у Сполучених Штатах, і передати їх для допомоги в зусиллях із відновлення України;
забороняти переказ коштів російським організаціям, які перебувають під санкціями, доти, доки Росія та її війська не підуть з України і не погодиться надати компенсацію за шкоду, заподіяну її війною;
доручити президенту працювати з союзниками і партнерами над створенням міжнародного компенсаційного механізму для передачі конфіскованих або заморожених суверенних активів Росії для допомоги Україні;
надати Управлінню з координації санкцій Державного департаменту додаткові ресурси для роботи з партнерами і союзниками за кордоном з метою конфіскації додаткових суверенних активів Росії в інших країнах;
гарантувати, що Путін, а не американські платники податків, оплатить збитки, завдані неспровокованим вторгненням Росії в Україну.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...