facebook

“Не могло це трапитися з Вадимом”: вдова збитого в Києві нацгвардійця чекає на правосуддя

Анна не розуміє, як в країні, де йде війна, “суддя може собі дозволити напитися і ганяти в комендантську годину по Києву”.

26 червня у Києві на блокпосту суддя Олексій Тандир на смерть збив нацгвардійця Вадима Бондаренка – у нього залишилася дружина Анна та троє дітей. Вдова військового каже, що разом із її чоловіком підозрбваний убив і усі плани родини на майбутнє життя.

“Воно настільки сильно тяжко, я вам передати не можу. Всередині так болить”, – каже в інтервʼю ТСН дружина загиблого Вадима Бондаренка, тримаючи в руках кепку чоловіка. Її Анні віддали в частині, де він служив. Жінка каже, що на ній ще є запах її чоловіка.

Нині жінка майже не заходить до будинку, де ще до повномасштабної війни жила їхня родина – Анна, Вадим та троє дітей. Вона мешкає поруч, у батьків.

“Мені важко сюди заходити. Тут все про нього нагадує, все ми робили разом”, – ділиться вона.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Із Вадимом вони познайомилися три роки тому і вже за три місяці одружилися. Анна розповідає: Вадима не налякало, що в неї вже є двоє дітей. Тоді 19-річний чоловік наполягав, що Анна та її діти носитимуть його прізвище.

“Хто йому такий приклад дав? Я не знаю. Але він так був налаштований, для нього це було так важливо”, – пригадує дружина нацгвардійця.

Майже одразу після весілля Вадим пішов на строкову службу до Нацгвардії. Поки служив, у пари народилася донька Поліна. Повернутися молодий батько мав навесні 2022 року, проте через російське вторгнення всім строковикам термін служби продовжили. Анна з дітьми виїхали до Фінляндії. Жінка думала повертатися, коли звільниться чоловік, однак приїхати довелося раніше.

“Аня, ти мене чуєш, Вадима немає. Ну як немає? Не могло це трапитися зі мною і з моїм Вадимом. Не могло”, – згадує вона.

У ніч проти 26 травня голова Макарівського районного суду Київщини Олексій Тандир на блокпосту в Києві збив на смерть 22-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка. Він загинув миттєво.

“Ноги повивертало повністю в інший бік. Там вони не були цілі. Там був перелом основи черепа”, – розповідає Анна.

Суддю Олексія Тандира затримали на час слідства. Сам він назвав себе не винуватцем ДТП, а лише причетним до смерті нацгвардійця.

“Ну як може у країні, в якій іде війна, суддя собі дозволити напитися і ганяти в комендантську годину по Києву?” – питає Анна.

Тепер вдова загиблого чекає справедливого правосуддя.

“Хотілося б його дуже покарати. Я думаю, що 10 років для нього – це ніщо. Він забрав ціле життя, а від нього заберуть тільки 10 років”, – наголосила дружина Вадима.

Збиття нацгвардійця на блокпосту: суд над Тандиром
У ніч проти 26 травня голова Макарівського районного суду Київщини Олексій Тандир на блокпосту в Києві збив на смерть 22-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка. Це сталося на початку комендантської години. Свідки заявили, що суддя був нетверезим, а всередині його авто знайшли напівпорожню пляшку алкоголю. Вища рада правосуддя відразу після інциденту дала згоду на арешт Тандира – суд відправив його за ґрати. Загиблого нацгвардійця провели в останню путь на Черкащині.

Сьогодні, 19 червня, під час апеляції адвокати судді заявили, що немає експертизи крові Тандира, та переконували, пʼяним на момент ДТП він не був. Проте судді інстанції Тандиру та його адвокатам відмовили.

На засідання суду приїхала і родина загиблого військового – батько, брат і дружина.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...