facebook

Стало відомо, коли в Україні почнуть літати цивільні літаки

В Україні після відкриття неба для цивільних літаків (відбудеться після закінчення війни) частково відновити польоти можна буде у терміни від кількох тижнів до кількох місяців, вважає авіаційний експерт Богдан Долінце. Також можливе повернення міжнародних авіакомпаній, що дасть змогу створити конкуренцію в цінах.

Про це йдеться в публікації Liga.

Видання нагадує: у квітні цього року Євроконтроль опублікував вкрай сумний прогноз: мовляв, ринок буде недоступним для України та її авіакомпаній принаймні до 2029 року. Проте експерти оптимістичніше оцінюють ситуацію.

Приклад того, як не залишати своїх співробітників напризволяще, продемонструвала знову ж таки SkyUp. У перші місяці після закриття українського неба робота за контрактами ветлізу дала змогу перевізнику якщо не заробити, то хоча б отримати фінансування для утримання льотного персоналу. Принаймні на наступні 2-3 роки.

На думку експерта в авіаційному праві Андрія Гука, нинішня війна стане непоганою нагодою для багатьох українських авіакомпаній буквально перезапустити бізнес. Це стосується, зокрема, МАУ. Також він упевнений, що точно не піде з ринку авіакомпанія Bees Airline. Держава, ймовірно, повернеться до реалізації ідеї національного авіаперевізника, яку поставила на паузу війна.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Проте існує ризик, що захопити український ринок захочуть і міжнародні гравці. Наприклад, європейські авіакомпанії, побачивши тут перспективи, можуть повернутися, запропонувавши демпінгові ціни. Тому після відкриття повітряного простору український ринок може швидко стати конкурентним.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...