facebook

“Долар на порозі різкого стрибка, очікується провал курсу валют”: експерти про ситуацію в обмінниках України наступного тижня

З 26 червня по 2 липня готівковий валютний ринок перебуватиме у стані “відносного спокою”: так, за незначних поточних курсових коливань, які не перевищать 0,5 грн, курсові рамки матимуть такий вигляд: 37-38 грн/дол. та 40-41,5 грн/євро.

Як інформує “УНІАН”, такий прогноз у коментарі надав начальник департаменту казначейства “Глобус Банку” Тарас Лєсовий.

“Проте готівковий курс долара намагатиметься зачепитися на нижні позначки коридору коливань – це, відповідно, 37 грн, а євро навпаки “тягтиметься” до верхніх курсових меж в 41,5 грн. Готівковий курс від офіційного відділятиме лише 2-2,5%, що є досить невеликим розривом, здатним трохи знизити цікавість громадян до будь-яких спроб “зіграти” на різниці курсів”, – сказав експерт.

За словами Лєсового, також характерними для наступних 7 днів можуть стати раптові, але короткочасні переходи “курсового кордону”, тобто долар зриватиметься “вниз” за 37 грн (тобто наближаючись до офіційного курсу долара), а євро “вгору” – за 41,5 грн. Але у будь-якому разі готівковий курс повертатиметься в окреслені межі коливань.

Експерт зазначив, що з початку року на валютний ринок впливають головним чином економічні фактори, а не психологічні, і наступного тижня навряд чи це якось зміниться.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Таким чином, наступного тижня ситуація на готівковому валютному ринку суттєво не зміниться, ринок перебуватиме під дією травнево-червневих трендів міцної гривні, балансу між попитом і пропозицією, поступовому зростанні економіки країни та за потужної міжнародної фінансової підтримки України”, – резюмував Лєсовий.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...