facebook

На Прикарпатті скажена куниця покусала котів і собак

Івано-Франківська регіональна держава лабораторія Держпродспоживслужби встановила сказ куниці, яка контактувала з домашніми тваринами. Зокрема скажена тварина покусала котів та собак.

Про це інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в області.

Спеціалісти Коломийського районного управління Держпродспоживслужби та спеціалісти Коломийського відділу Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини провели епізоотичне розслідування за даним випадком.

На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії затвердили план заходів з ліквідації сказу, визначили неблагополучну територію та наклали карантинні обмеження.

В осередку захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Прикарпатцям нагадують:
Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання – інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу.
У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашніх тварини.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...