facebook

Українцям порадили купувати долари

Минулого тижня в Україні на 3% зменшилася облікова ставка (ред. – це відсоток, під який Нацбанк позичає комерційним банкам гривневі кошти).

Про це пише Радіо Трек.

Керівник НБУ Андрій Пишний пояснив таке рішення регулятора стрімким зниженням інфляції (з 26% до 12,8% за рік) та стійкою ситуацією на валютному ринку.

Після тривалої стабільності курс долара стрімко пішов угору вже з минулого понеділка. За тиждень він подорожчав у середньому на 45 коп. у продажу та на 40 коп. у покупці. Востаннє такий високий курс був ще в середині травня.

Не відстав у зростанні і євро. За тиждень його вартість досягла 42 грн у продажу та 41,10 грн у покупці. А станом на сьогодні, 31 липня, офіційний курс долара становить 36,56 грн/долар, а офіційний курс євро – 40,26 грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Фінансовий аналітик Андрій Шевчишин припустив, що курс долара на «чорному ринку» до кінця цього тижня зросте до 38 грн/долар у продажу.

“Протягом серпня всі дивитимуться на реалізацію ризиків, особливо на обсяг і частоту продаж валюти Нацбанком на міжбанківському ринку і ситуацію з агроекспортом”, – упевнений експерт.

Інший економічний експерт Олег Пендзин вважає, що курс стабілізується на рівні 37,5-37,8 грн/долар у продажу. А ось експерт Олександр Охріменко прогнозує, що курс утримається вищим.

Коливання, які ми побачили, продовжаться, може бути навіть 38 грн/долар. Можна стверджувати, що пік літнього здешевлення долара пройдено, дешевшим він уже не буде. Нацбанк за цим спостерігає, контролює.

“Якщо курс значно перевищить 38 грн і зростатиме далі, тоді регулятор втрутиться, почне продавати більше валюти на міжбанківському ринку, аби припинити зростання”, – каже Олександр Охріменко.

Продавати чи купувати валюту
Андрій Шевчишин радить купувати валюту, адже дешевшою вона не стане.

“Але не продаємо без крайньої потреби. І пам’ятаємо: прибуток можливий не раніше кінця зими наступного року”, – зауважив експерт.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...